lazLazio
reaReal Madrid
Datum: 03/10/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Stadio Olimpico
Lazio en Real in evenwicht
Kristof Blomme
| 0 reacties
Lazio en Real in evenwicht
Foto: © SC

Lazio Roma en Real Madrid hebben 2-2 gelijk gespeeld. Voor de thuisploeg was Pandev twee keer trefzeker. Voor de Spanjaarden scoorde Van Nistelrooy twee keer. Real telt nu vier punten, Lazio heeft er twee. 

Real Madrid kwam al heel vroeg op voorsprong. Een vrije trap van Sneijder werd door iedereen gemist, maar Van Nistelrooy stond op de goede plaats en tikte binnen. Real controleerde de partij zonder echt goed te spelen. Na een halfuur kwam de thuisploeg, gesteund door het publiek, beter in de wedstrijd. Ledesma probeerde vanop afstand, maar Casillas reageerde goed. Even later bracht Rocchi Pandev in stelling. De Macedoniër trapte, oog in oog met Casillas, wild over. Lazio bleef nu kansen creëren. Opnieuw was er een goede Casillas nodig om Mutarelli van een doelpunt te houden. Uiteindelijk scoorde de thuisploeg toch. Stendardo kopte de bal voor doel en daar stond Pandev die in één tijd binnen trapte. Ramos kon zich aan de overkant nog eens doorzetten, de afwerking van de verdediger was niet goed genoeg. 

De tweede helft begon zoals de eerste, met een controlerend Real Madrid. Ballotta had geen moeite met een omhaal van Van Nistelrooy. Nadien mocht de Nederlander het nog eens proberen, na een voorzet van zijn verder onzichtbare landgenoot Robben. Ook dit keer was het schot te zwak. Aan de overkant werd Mauri diep gestuurd, maar ook hij kon weinig kracht aan zijn schot meegeven. De grootste kans was voor Rocchi. Hij nam een diepe bal goed aan, maar de afwerking met links was ondermaats. Toen Mauri balverlies leed kon Raul Van Nistelrooy wegsturen. De onvermijdelijke Nederlander werkte knap af. De match leek gespeeld, maar toch scoorde de thuisploeg nog uit het niets. Een sterk spelende Mudingayi recupereerde de bal. Pandev kreeg die in de voeten en trapte laag binnen. De terechte 2-2 stand bleef tot het einde op het bord.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)