Datum: 02/10/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Valeri Lobanovski Kiev
Doelman Kiev blundert, Sporting wint
Luc Goderis
| 0 reacties
Doelman Kiev blundert, Sporting wint
Foto: © SC

Nadat Sporting Lissabon tijdens de eerste speeldag in de Champions League tegen Manchester United thuis met lege handen achterbleef (0-1) hebben de Portugezen woensdag in Kiev de drie punten mee naar huis genomen.
 
Na amper vijftien minuten spelen namen de bezoekers al de leiding, maar mochten daarvoor vooral de blunderende Olexandr Shovkovskiy dankbaar zijn.  De doelman sloeg, na een hoekschop, de bal domweg tegen Tonel aan, die de bal onbewust in het doel liep.  Shovkovskiy protesteerde nog voor een overtreding, maar scheidsrechter Bertrand Layec had niets gezien.
 
Rond het halfuur kwam de ploeg van Anatoli Demyanenko echter weer langszij.  Vladislav Vaschuk ronde een schitterende collectieve aanval keurig af.  De verdediger was het eindstation van een uitgesponnen aanval waarbij de Portugezen er niet aan te pas kwamen.  Met een mooi hakje zette Goran Gavrancic zijn teamgenoot vrij voor het doel van de tegenstander.

Nog voor de pauze stonden de bezoekers alweer op voorsprong.  Het was opnieuw Shovkovskiy die Sporting een handje toestak.  De aanvoerder verwerkte een voorzet van linksachter Ronny niet te best en de bal viel voor de voeten van Anderson Polga.  Vanop de rand van de zestien pegelde hij binnen.

Na de herneming voorkwam Sporting-doelman Vladimir Stojkovic de tweede gelijkmaker door een verschroeiend afstandschot van Carlos Corrêa te weren.  Gavrancic kon in de rebound nog aanleggen, maar zijn schot ging ver over.

Invaller Kleber had de Oekraïeners op gelijke hoogte moeten brengen.  Hij stormde moederziel alleen op de goalie af, maar Stojkovic ging goed plat.  In de slotminuut schoot Diogo Rincón nog van dichtbij over het doel van de Portugezen, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-2.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)