Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Pittodrie Stadium
Aberdeen speelt Kopenhagen van het veld
De Nijs Michael

Aberdeen heeft zich op de laatste speeldag op mirakuleuze wijze geplaatst voor de volgende ronde van de Uefa Cup. De Schotten stonden voor aanvang van de partij nog laatste in groep B, na een zege tegen Kopenhagen gaat Aberdeen echter toch nog door.

Aberdeen kreeg vanavond met FC Kopenhagen een rechtstreekse concurrent op bezoek. Lang zag het er niet goed uit voor de thuisploeg, want in de eerste helft werd er niet gescoord. Een erg slecht scenario voor Aberdeen, want de ploeg moest absoluut winnen om nog kans te maken op deelname aan de volgende ronde.

Vlak na rust hadden de thuissupporters dan toch reden om te feesten, Jamie Smith schoot de bal namelijk van ver buiten het strafschopgebied in doel. Amper acht minuten later zorgde diezelfde Smith voor een dubbele voorsprong voor Aberdeen. Kopenhagen kon alleen toezien hoe de Schotten zich kwalificeerden, zeker nadat Mikael Antonsson zijn eigen doelman verschalkte en zo voor de 3-0 voorsprong van de thuisploeg zorgde. Een tiental minuten voor tijd kon Richard Foster de 4-0 eindstand op het bord zetten. Aberdeen plaatst zich dus in extremis voor de volgende ronde, voor Kopenhagen is het Europese avontuur voorbij.