Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Groep C: Villarreal wint en is groepswinnaar

Villarreal heeft zich in groep C gekroond als groepswinnaar. De Spanjaarden wonnen bij AEK Athene met 1-2. Ook de Grieken konden zich plaatsen voor de volgende ronde. Fiorentina klopte Mlada Boleslav en eindigt als tweede in de groep.

Villarreal had in de vorige drie partijen zeven punten gepakt. De Spanjaarden waren al zeker van de volgende ronde, maar winst zou ze tot groepswinnaar kronen. AEK Athene telde voor aanvang van de wedstrijd vijf punten. Vijf minuten voor de pauze kwamen de bezoekers op voorsprong. Antonio Mavuba tekende voor die treffer.

AEK gaf zich echter niet gewonnen en halfweg de tweede periode kwam het op gelijke hoogte. Sterspeler Rivaldo trof raak. Lang konden de Grieken niet van dat doelpunt genieten. Twee minuten later zette Tomasson de 1-2 eindstand op het bord. Villarreal werd groepswinnaar, terwijl AEK het resultaat van de wedstrijd tussen Fiorentina en Mlada Boleslav moest afwachten.

Fiorentina telde vijf punten en had genoeg aan een gelijkspel tegen de Tsjechen, die in de voorbije drie wedstrijden slechts drie punten pakten. Vlak voor het rustsignaal zag het er heel slecht uit voor de bezoekers. De Roemeen Mutu zette een strafschop om.

Op het uur kregen de bezoekers weer hoop toen Rajnoch de gelijkmaker aantekende. Enkele minuten later bezegelde Vieri het lot van Mlada helemaal. Fiorentina eindigt als tweede in groep C met negen punten. AEK telt als derde vijf punten.