Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Letzigrund
Leverkusen walst over Zürich
viki meeuwis

In groep E ontving Zürich het Duitse Leverkusen. De bezoekers had negentien minuten nodig voor ze de score konden openen, maar maakten er vanaf dan een waar doelpuntenfestival van.

Vratislav Greško kon zijn club op voorsprong brengen na een goede pass van Tranquillo Barnetta. De bal kwam na een goed schot in de rechterbenedenhoek terecht. Amper vier minuten later was het weer raak. Bulykin kon met de rechter voet de bal vanop de rand van de zestien meter binnenwerken.
Zürich geraakte in de eerste helft niet verder dan wat kleine kansjes en leed veel balverlies.

Na de rust was het weer Leverkusen dat wist te scoren. Barnetta kon de rechterpass van Kiessling achter keeper Leoni in doel koppen. In de 57e minuut wist Bulykin opnieuw te scoren, ditmaal met de linkervoet op aangeven van Rolfe. Zürich keek nu al tegen een 0-4 achterstand aan. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist Kiessling de bal, na een pass van Sarpei, in de rechterbovenhoek te plaatsen en zo bezorgde hij zijn ploeg een klinkende 5-0 overwinning op de Zwitsers.

Leverkusen leidt nu in groep E met negen punten uit vier wedstrijden. Directe achtervolger is Spartak Moskou, dat vanavond weliswaar verloor van Toulouse, maar de Russen staan met zeven punten gerust op plaats twee. Ook Zürich gaat door, het staat op de derde plaats met zes punten. [AN]