braBraga
Rode Ster Belgrado
1-0
Wender 66'
2-0
Datum: 19/12/2007 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Est脙隆dio Municipal de Braga
Ook Braga naar 16de finales
Nico Wieme
| 0 reacties
Ook Braga naar 16de finales
Foto: © SC

Dankzij een 2-0 overwinning tegen Rode Ster Belgrado heeft Sporting Braga zich samen met groepswinnaar Bayern en Bolton geplaatst voor de 16de finales van de UEFA Cup.

Braga had maar één opdracht vanavond: winnen tegen het al uitgeschakelde Rode Ster Belgrado. In alle andere gevallen was de Europese uitschakeling een feit. De Serviërs hadden niets meer te winnen of te verliezen en konden vrank en vrij hun kans gaan.
 
De Portugezen namen een droomstart en openden al na elf minuten de score langs Roland Linz. Braga controleerde rustig en zette in de tweede helft de wedstrijd helemaal naar zijn hand. Wender zorgde dan voor de geruststellende dubbele voorsprong. Deze stand bleef op het bord staan tot het laatste fluitsignaal.
 
Braga mag zich verheugen op een Europese lente. Het eindigt met zes punten op de tweede plaats in groep F en treft op die manier in de 16de finales een afvaller uit de Champions League. Bayern wint de groep met acht punten en zal aan een derde gerangschikte uit een andere poule worden gekoppeld. Bolton Wanderers wordt uiteindelijk derde met evenveel punten als Braga en zal een groepswinnaar uit de UEFA Cup loten. Aris en Rode Ster zijn uitgeschakeld.