Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade de la route de Lorient
Rennes en Zagreb gunnen elkaar niets
Nico Wieme

Stade Rennes en Dinamo Zagreb hebben in hun laatste poulewedstrijd de punten billijk gedeeld. Het werd uiteindelijk 1-1 en daar schieten beide ploegen niets mee op. Zowel de Fransen als de Kroaten mogen de rest van de UEFA Cup thuis voor hun tv volgen.

In de wedstrijd tussen het Franse Rennes en het Kroatische Dinamo Zagreb stond er nog heel wat op het spel. Samen bengelden ze helemaal onderaan hun poule met elk één schamel puntje. Winnen was voor beide dan ook de hoofdopdracht, Zagreb liefst met drie doelpunten verschil, Rennes met vier. In dat geval kwam de winnaar op gelijke hoogte van Brann Bergen, maar zou het doelpuntensaldo de doorslag geven.

De eerste helft was een maat voor niets. Er werd dan ook gedraaid met een brilscore. In de tweede helft leken de Kroatische bezoekers lange tijd het laken naar zich toe te trekken dankzij een doelpunt van Ognjen Vukojevic, die twee seizoenen geleden nog een halfjaar bij Lierse SK speelde. De thuisploeg kwam in het slot echter nog opzetten en lukte een minuut voor affluiten de gelijkmaker langs Stéphane Mbia
Deze puntendeling betekent de Europese uitschakeling voor beide teams. Ze eindigen gezamenlijk met twee punten, maar Dinamo heeft een beter doelpuntensaldo dan Rennes, waardoor het groep D op een vierde plaats afsluit. Rennes is de hekkensluiter. Hamburg, Basel en ... Brann Bergen plaatsen zich voor de volgende ronde.