Oostenrijkse clubs in Uefacup

Oostenrijkse clubs in Uefacup
Foto: © SC

Vandaag en morgen starten enkele Oostenrijkse clubs in de eerste ronde van de Uefacup. De topwedstrijd is weggelegd voor landskampioen Austria Wien. Het speelt namelijk een ''schlager'' tegen het Duitse Borussia Dortmund, de club van Jan Koller. Voor Austria is dit een wedstrijd van zeer veel geld. Alleen de heenmatch zal al zo'n 1,4 miljoen € opbrengen voor de Duitse club. Er worden 30 000 tot 35 000 fans verwacht in Wenen. Hiermee wordt het record van de topwedstrijd tussen Austria en Salzburg van 1992 (40 000 toeschouwers) echter niet verbroken. Bij een verlies zou de crisis voor Dortmund wel eens zeer dramatisch kunnen worden, sinds de uitschakeling in de voorronde door Brugge zijn ze immers nooit meer op hun normale niveau terechtgekomen.

Vice-kampioen Grazer AK reist naar het verre Noorwegen om er de plaatselijke club Valerenga IF partij te geven. Valerenga is een club uit Oslo en speelt in het Ullevaal Stadion. (capaciteit: 25 000 toeschouwers) Valerenga IF is op dit moment ook de werkgever van Karel Snoeckx die tot aan de winterstop verhuurd wordt door Lierse.

SV Wüstenrot Salzburg neemt het vanavond op tegen het Italiaanse Udinise Calcio, de club van Carsten Jancker. Salzburg is al enkele weken aan zijn heropstanding bezig en droomt daarom zelfs van een stunt.

Morgen neemt Feyenoord het nog op tegen FC Kelag Kärnten. Voor de club van voorzitter Jorg Haider een zware dobber.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties