Club Brugge scoort zes keer in finale

Club Brugge heeft de Beker van België te pakken. De vice-kampioen scoorde zes keer in de finale, maar wel twee keer in eigen doel: 2-4.

Club Brugge ging het best van start en was al even gevaarlijk via Bengt Saeternes. Na 10 minuten namen de vrolijke Ivoriaantjes het heft in handen en creëerde men enkele leuke kansen. Zoals zo vaak faalde Beveren echter in de afwerking. Marco Né kreeg de beste kans toen hij na een knappe combinatie alleen voor Dany Verlinden kwam. Birger Maertens wist hem echter nog bij te halen en de bal buiten te leggen. Rond de 25e minuut kreeg men dan het deksel op de neus: Bengt Saeternes speelde Gert Verheyen vrij, die knap binnen legde. 0-1, tot grote frustratie van de Ivorianen. Bijna was het weer zo ver: keeper Copa gaf Gaëtan Englebert een rake klap, maar de scheidsrechter besloot de kaarten op zak te houden. Beveren mocht dus toch nog met elf man verder, al had men het wel moeilijk. Club Brugge drukte, maar grote kansen kreeg de vice-kampioen niet. In de 38e minuut scoorde Beveren dan toch: Sanogo ging gretig neer op de rand van de zestien, Johnny Vereecke trapte er in en gaf een vrije trap. Romaric trapte die kans op de lat, maar in de rebound ging de bal toch nog binnen. Het was de afscheidnemende Dany Verlinden die de bal met een reflex nog in doel werkte, al waren er genoeg Ivoriaanse beentjes om de bal zelf in het doel te werken.

Na de rust nam Club Brugge een flitsende start. Er wwaren nog maar enkele seconden gespeeld, of Nastja Ceh kon de bal helemaal alleen in doel knallen. Club Brugge controleerde, maar kreeg toch nog een domme tegentreffer te verwerken. Badjan zette voor, Birger Maertens werkte in eigen doel. De tweede own-goal van de avond. De goal deed Sollied inzien dat hij maar beter Mendoza er in kon brengen. De Peruaan startte gretig en legde na enkele minuten al de 2-3 binnen. Een cadeautje van Lolo, die Mendoza volledig ongedekt liet. Vijf minuten later zette Peter Van der Heyden een knappe actie op touw, die hij zelf zou afwerken: 2-4, over and out voor Beveren.

Club Brugge pakt zo de beker en kan dan toch nog op een geslaagd seizoen terugkijken. Dany Verlinden neemt afscheid met een prijs. Beveren kan ook terugkijken op een mooi seizoen en wonder boven wonder: volgend jaar mogen de nog altijd even vrolijke Ivoriaantjes Europa in!