Analyse Enthousiasme na eerste speeldag Royal League

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Enthousiasme na eerste speeldag Royal League
Foto: © SC

Terwijl er aan de vooravond van de eerste speeldag van de Royal League nog de nodige scepsis te bespeuren was in bepaalde kringen, was hiervan na het laatste fluitsignaal geen sprake meer. Zowel de deelnemers als de Scandinavische pers toonden zich uiterst positief na de eerste wedstrijden van het gloednieuwe Scandinavische wintertoernooi.

"De organisatoren van de Royal League hebben na de eerste speeldag alle reden om te vieren: Er waren meer toeschouwers dan verhoopt, de kijkcijfers waren een succes, en de eerste reacties vanuit de clubs waren alleen maar positief", schreef de Noorse krant Dagbladet. Ook het Zweedse Aftonbladet toonde zich laaiend enthousiast: "De Royal League begon als een feest. In elk geval voor allen die in Trondheim (waar het Zweedse Djurgårdens 4-4-gelijkspeelde bij het Noorse Rosenborg) aanwezig waren. Mijn god, wat een heerlijk voetbal!"

Ook de deelnemende clubs uitten zich na de eerste speeldag alleen maar positief. Hans Backe, de trainer van FC Kopenhagen die het nieuwe toernooi voor aanvang nog als katastrofe had bestempeld, toonde zich na de eerste wedstrijd al heel wat lovender: "Dit toernooi kan een succes worden. Alles zal afhangen van het getoonde spelniveau. In ieder gaan we nu volop voor de eindzege." Ook vanuit DjurgÃ¥rdens, dat aanvankelijk eveneens weigerachtig stond tegenover het toernooi, klonken na afloop van het doelpuntenfestijn tegen Rosenborg positievere tonen. En Olav Boksasp, stuurman van de belangenorganisatie van de Noorse eersteklasseclubs (NTF),  sprak over een concept dat zeker mag blijven bestaan: "Het was verheugend om te zien hoe goed dit nieuwe toernooi ontvangen werd bij het publiek."

Alle nieuws over de Royal League, evenals informatie over de deelnemers aan dit nieuwe Scandinavische toptoernooi, vindt U in het hoofdmenu van Voetbalkrant.com onder Europees.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties