België geen stap verder op UEFA-ranking

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
België geen stap verder op UEFA-ranking
Foto: © SC

Vorige week kon u op onze site lezen dat België naast een rechtstreeks Champions League – ticket dreigt te grijpen. Een week later is de situatie nog steeds dezelfde. Zelfs de UEFA-bekerwedstrijden van Standard en Club Brugge brachten België geen stap verder.

Standard en Brugge wonnen hun wedstrijden, maar veel maakt dat niet uit. Ons landje pakte wel weer wat punten, maar de Schotse concurrentie deed net hetzelfde. Daardoor blijft Schotland voorlopig op de negende plaats, die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor de Champions League. De Schotten hebben nog steeds een voorsprong van 0.500 punten. De voorsprong op Turkije, elfde in de stand, werd wel uitgediept. De Turken hebben voorlopig een achterstand van net geen twee punten.

Standard, Club Brugge en Beveren staan deze week voor een zware opdracht. Toch is het nu dat het moet gebeuren voor België, want deze week komt er slechts één Schots team Europees in actie. De Glasgow Rangers staan voor een lastige verplaatsing naar AZ Alkmaar. Willen we terug over de Schotten springen, volstaan twee driepunters van onze Belgische ploegen. Maar dat op zich wordt al heel lastig.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties