Rekdal hoeft geen tips van Trond Sollied

viki meeuwis
| 0 reacties
Rekdal hoeft geen tips van Trond Sollied
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


Sollied heeft met Club Brugge grote successen behaald voor hij in de zomer naar Olympiakos vertrok. Maar Rekdal is niet van plan om Sollied om tips te vragen voor zijn team aanstaande woensdag Club op bezoek krijgt.

“Neen, ik denk niet dat ik met hem contact zal opnemen. Wat hij zegt zou weleens fout kunnen zijn. Ik heb respect voor Sollied maar er zijn dingen veranderd bij Brugge sinds hij daar weg is”, aldus Rekdal.
 
Rekdal verwijst hiermee naar het feit dat Brugge tijdens de trainingsmatchen in de zomer heeft geprobeerd om met in 4-4-2 systeem te spelen, maar dat dit niet een onverdeeld succes is geworden. Trainer Jan Ceulemans heeft daarom gekozen om terug naar de vertrouwde 4-3-3 opstelling te grijpen. Dit komt Kjetil Rekdal goed uit, temeer omdat hij een effectieve tacktiek tegen deze opstelling heeft gevonden, zoals al bleek uit de wedstrijd tegen Rosenborg enkele weken geleden.
 
Rekdal kent bovendien het Belgisch voetbal. Hij speelde verschillende jaren bij Lierse en ziet dat als een voordeel. “Ik ben vertrouwd met de speelstijl en de psychologische benadering die erachter steekt. En ik hoe ik die moet inschatten.”
 
Desondanks is de ex-Liersepeler  van mening dat VÃ¥lerenga niet de grootste favoriet is om door te stoten naar de derde ronde. Hij ziet de thuiswedstrijd in het Ullevaal stadion op 9 augustus als de belangrijkste match. Daar wil hij ervoor zorgen dat ze de nul op het scorebord houden. “Als we naar Brugge kunnen afreizen met dat resultaat verhogen onze kansen. Het is moeilijker om in de verdediging te moeten gaan dan zelf te kunnen aanvallen”, aldus Rekdal. Hij ziet de kansen 70-30 in het voordeel van Brugge. “Zij hebben tenslotte meer ervaring met dit soort wedstrijden en hebben meer middelen dan wij”.
 
Gisteren speelde het spitsenduo Tore André Flo en Steffen Iversen voor het eerst samen tegen het Finse Haka. En die samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen, de spitsen scoorden drie goals, Flo twee keer en Iversen één keer. Maar voor Rekdal is het niet het offensieve dat voor hem het belangrijkste is in zijn team.  â€œHet helpt je niet vooruit als je twee geweldige spitsen hebt maar je defensie niet evenveel geeft. VÃ¥lerenga heeft veel goede spelers, maar wij hebben nog een moeilijk programma voor de boeg dat veel van het team zal eisen”, zei Rekdal.
 
Maar zelfs al denkt hij niet dat VÃ¥lerenga als favoriet aan de confrontatie met Brugge zal beginnen, meent hij wel dat ze net als die andere Noorse ploeg en eeuwige rivaal, Rosenborg kans hebben om zich te kwalificeren voor de groepsfase.


Foto: Scanpix
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties