Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Luminus Arena
Genk zwoegt zich voorbij La Louvière
Philippe Crols

Het zag er lange tijd niet goed uit voor Racing Genk. Het zag er namelijk naar uit dat de Limburgers vrede zouden moesten nemen met een gelijkspel tegen La Louvière, maar Bob Peeters dacht daar vijf minuten voor tijd even anders over.

Racing Genk begon opnieuw zonder Kevin Vandenbergh in de basis. Genk domineerde wel, maar echt uitgespeelde kansen noteerden we niet. La Louvière was wel heel dicht bij een doelpunt, maar Bosak vergat even om de bal in het lege doel te schieten. Even voordien was ook Gloufsis nog gevaarlijk, maar zijn bal werd nog net voor de lijn gekeerd. In die fase raakte Jan Moons geblesseerd aan het hoofd, maar na een oponthoud van vijf minuten kon de Genkse goalie toch verder. Net voor rust kopte Peeters een van de weinige goede Genkse kansen in de handen van Cordier. Voor de rest liep er altijd wel iets fout bij de Limburgers. 0-0 was de ruststand.

Na rust was het huilen met de pet op. Er waren weinig tot geen uitgespeelde kansen te noteren. Mazurkiewicz kwam in het begin van die eerste helft wel dicht bij een goal. Zijn schot werd door Moons over het doel getikt. Genk had het balbezit, maar kansen zagen de aanwezige toeschouwers amper. Ook supersub Kevin Vandenbergh veranderde daar niet zoveel aan. De thuisploeg leek dus af te stevenen op een scoreloos gelijkspel en toen was daar Bob Peeters. Hij kopte een voorzet van Pocognoli binnen en bezorgde Genk zo de drie punten.