staStandard
Germinal Beerschot
Datum: 05/03/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard scherper dan Germinal Beerschot
Steven Bologne
| 0 reacties
Standard scherper dan Germinal Beerschot
Foto: © SC

Standard kreeg na het puntenverlies van Club Brugge in Lokeren in eigen huis de kans om alleen tweede te worden. Standard toonde zich in een evenwichtige partij de meest efficiëntste ploeg.
 
De partij begon met twee flagrante buitenspelsituaties waar Germinal Beerschot zich terecht benadeeld voelde. De eerste kans van de wedstrijd was voor Standard. Igor De Camargo trapte op Luciano Da Silva, de rebound viel voor de voeten van Sergio Conceiçao die hard binnen knalde; 1-0. Standard verdubbelde zijn voorsprong nog binnen het eerste kwartier. Mohamed Tchite verschalkte Luciano Da Silva met een schot in de verste hoek; 2-0. Germinal Beerschot bleef aardig meevoetballen op Sclessin maar vergat zijn doelrijpe kansen af te werken.
 
Na de pauze kwamen de bezoekers sterker voor de dag. Standard werd gewaarschuwd met een schot van Tosin Dosumnu op de dwarsligger. Uitblinker Mohammed Messoudi kon nog geen minuut later wel de weg naar de netten vinden met een lage schuiver onder Vedran Runje. Germinal Beerschot bleef komen maar zag het merendeel van zijn aanvallen onterecht afgevlagd voor buitenspel. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd klom debutant Lovre Vulin hoger dan zijn bewaker en kopte fraai binnen; 3-1. De wedstrijd bleef nog aangenaam om volgen, de score wijzigde echter niet meer.

Standard en Germinal Beerschot waren elkaar waard, het verschil zat hem in de afwerking waar Standard zich de betere ploeg mocht noemen. Standard blijft zo in het spoor van Anderlecht, Club moet de rol even lossen. [AN]

Vooraf