Anderlecht bevestigt: Kompany naar Hamburg

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht bevestigt: Kompany naar Hamburg
Foto: © SC

BREAKING NEWS - Vincent Kompany speelt volgend seizoen bij Hamburg. Dat maakte Anderlecht vrijdagmorgen bekend. Beide clubs kwamen enkele uren eerder tot een akkoord. 

Kompany wordt vrijdagmiddag al voorgesteld bij Hamburg. Hoeveel de Duitse club voor de 20-jarige verdediger neerlegt, is niet geweten. In de wandelgangen wordt vaak het bedrag van 8 miljoen euro genoemd, met daarnaast ook enkele premies voor Champions League - kwalificatie of titelwinst. Dat is beduidend minder dan de 20 miljoen die voorzitter Vanden Stock ooit op het hoofd van zijn toptalent plakte.

Kompany is een echt jeugdproduct van Anderlecht. Sinds hij in 2003 zijn debuut maakte in het shirt van paars-wit wordt hij bestempeld als het grootste Belgische talent. Na drie jaar verlaat Kompany nu de Belgische competitie om in Duitsland te gaan voetballen. Lyon, dat ook concrete interesse had, grijpt uiteindelijk dus naast het toptalent.

Bij Hamburg moet Kompany de naar Bayern vertrekkende Daniel Van Buyten vervangen. Die tekende vandaag bij de Duitse landskampioen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties