Standard-topman D'Onofrio naar gevangenis

Steven Bologne
| 0 reacties
Standard-topman D'Onofrio naar gevangenis
Foto: © SC

Het Franse gerecht was niet mals voor de verdachten in de zaak van de transferfraude bij Olympique Marseille. Tussen 1997 en 1999 zou er bij 15 transfers om en bij de 22 miljoen euro zijn verduisterd. In het vonnis vielen er voor twee van de drie verdachten zelfs gevangenisstraffen te noteren.
 
Voormalig spelersmakelaar en lid van de raad van beheer bij Standard, Luciano D’Onofrio, kreeg een gevangenisstraf van zes maanden. De broer van Dominique D’Onofrio gaat zeker in beroep.
 
Ex-Standard voorzitter en huidig Marseille eigenaar, Robert Louis-Dreyfus kreeg drie jaar voorwaardelijk en een geldboete van 375.000 euro. Dreyfus kondigde al aan om tegen het vonnis in beroep te zullen gaan.
 
De derde verdachte en tevens ex-trainer van de Franse club, Rolland Courbis, kreeg de zwaarste straf en werd veroordeeld tot drie jaar en een half celstraf met een geldboete van 375.000 euro. Bovendien zou hij gedurende vijf jaar geen functie meer mogen uitvoeren in het voetbalmilieu. Ook hij zal beroep aantekenen.
 
Twee van de drie verdachten hadden of hebben momenteel banden met Standard. Al heeft deze zaak niets te maken met de Luikse club, het doet de Rouches alvast geen goed.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties