Crouch blijft scoren voor Engeland

Yves Dekoning

Macedonië - Engeland 0-1

Engeland heeft in Macedonië nipt gewonnen met 0-1. Het verlossende doelpunt kwam van Peter Crouch. De boomlange aanvaller scoorde elf keer in veertien interlands.

Voor rust kregen we een evenwichtige strijd. Voor Engeland moest het gevaar vooral komen van verre inworpen van Phill Neville. Een kopbal van Peter Crouch werd van de lijn gekeerd, een spectaculaire omhaal van Jermain Defoe zoefde rakelings over. Zes minuten voor rust knalde diezelfde Defoe de bal hoog over nadat Crouch een zoveelste inworp doorkopte. Frank Lampard was weer onzichtbaar, maar kon doelman Jane Nikolovski toch één keer aan het werk zetten. Aan de overkant was Velice Sumulikoski er dicht bij, maar John Terry kon zijn schot nog net blocken.

Direct na de pauze kon Crouch dan toch de score openen. Hij werkte een voorzet van Lampard voorbij de Macedonische keeper. De bal raakte de deklat, botste duidelijk achter de doellijn en kwam terug uit het doel. Gelukkig voor de Engelsen werd het doelpunt meteen toegekend. Crouch speelde duidelijk met vertrouwen, maar kon geen tweede doelpunt scoren. Engeland zag zelfs nog af en Paul Robinson moest meermaals ingrijpen. Goran Pandev en invaller Artemin Sakiri kwamen net niet tot scoren. Vlak voor tijd was het opnieuw bibberen voor de bezoekers toen ze een voorzet van Sakiri maar niet weggewerkt leken te krijgen. Engeland hield stand en mocht de zwaarbevochten drie punten mee huiswaarts nemen.

Macedonië: Nikolovski, Noveski, Petrov, Sedloski, Igor Mitreski, Lazarevski, Jancevski, Sumulikoski, Naumoski, Maznov, Pandev.

Engeland: Robinson, Neville, Terry, Ferdinand, Cole, Gerrard, Hargreaves, Lampard, Downing, Crouch, Defoe.