Wit-Rusland troeft Slovenië af

Philippe Crols

Slovenië heeft in de vooravond een serieuze kater opgelopen in en tegen Wit-Rusland. Ondanks een voorsprong aan de rust gingen de Slovenen uiteindelijk toch nog met 4-2 de boot in.

Voor beide teams was winst een must. Wit-Rusland had uit drie wedstrijden nog maar een punt gepuurd en de Slovenen hadden uit drie wedstrijden slechts drie punten weten te halen. Het was de thuisploeg die het best van start ging. Halverwege de eerste helft bracht Kovba de Wit-Russen op een 1-0-voorsprong. Lang duurde de vreugde niet. Een minuut later zette Cesar de bordjes opnieuw in evenwicht, 1-1. Dankzij een laat doelpunt in die eerste helft van Lavric gingen de bezoekers zelfs nog met een voorsprong de rust in, 1-2.

Na rust liep het echter toch nog fout voor Slovenië. Na nog geen tien minuten spelen in die tweede helft scoorde Kornilenko de gelijkmaker. Op het uur was de situatie helemaal omgekeerd. Het was opnieuw diezelfde Kornilenko die raak trof, 3-2. In de absolute slotfase diepte Korytko de score nog uit tot 4-2. De Wit-Russen hebben uit vier wedstrijden nu vier punten weten te halen. Slovenië heeft drie wedstrijden gespeeld en heeft nog altijd maar drie punten.