België blijft voorlopig tiende op Uefa-ranking

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
België blijft voorlopig tiende op Uefa-ranking
Foto: © SC

Eind dit jaar mag onze landskampioen niet rechtstreeks naar de Champions League, maar mogelijk is dat over twee seizoenen opnieuw het geval. België staat immers op een plek die normaal gezien recht geeft op zo'n rechtstreeks ticket. Onze Belgische afgevaardigden deden deze week een goede zaak, al blijft Schotland ons wel op de hielen zitten.

Zulte Waregem deed de beste zaak door te winnen op het veld van Austria Wenen. Club Brugge pakte ook een punt door thuis gelijk te spelen tegen Bayer Leverkusen. Anderlecht deed het heel wat minder goed door te verliezen van AC Milan.

Ondertussen blijven de Schotten ons wel op de hielen zitten. Celtic Glasgow en Glasgow Rangers wonnen allebei hun wedstrijden. Oekraïne, nog een concurrent, deed het heel wat minder goed. Zowel Shakhtar Donetsk als Dinamo Kiev gingen onderuit in de Champions League. Turkije ten slotte zag Galatasaray, Besiktas én Fenerbahçe verliezen.

Dat alles maakt dat België momenteel op de fel begeerde tiende plek staat. De tiende in de stand is niet verzekerd van een rechtstreeks ticket, maar de kans is in ieder geval groot. De tiende krijgt immers een rechtstreeks ticket als de winnaar van de Champions League van het vorige seizoen zich al via de competitie rechtstreeks geplaatst heeft voor de Champions League. Meestal is dat het geval.

België staat dus momenteel tiende, met 28.075 coëfficientpunten. Schotland volgt met 27.500 stuks, Oekraïne heeft er 26.975. Ook Turkije, Bulgarije en Tsjechië staan nog redelijk dicht bij, maar zij moeten al stevig uithalen, willen ze nog over ons land wippen.

België moet al deze landen achter zich zien te houden dit seizoen, wil het tiende blijven.


    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties