'Nederland niet warm te maken voor BeNe-Liga'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Nederland niet warm te maken voor BeNe-Liga'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een week geleden rakelde Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck het oude idee van de BeNe-Liga nog eens op. Van Holsbeeck zou graag de beste Belgische en Nederlandse teams samenbrengen in één competitie. Volgens Tom Caluwé, voormalig Rode Duivel en momenteel actief bij FC Utrecht, zijn de Nederlanders al een tijdje niet meer gewonnen voor dat idee.

“Ik denk niet dat men daar in Nederland warm voor te maken is”, aldus Caluwé in Het Nieuwsblad. “Op de topclubs na, zie ik niet in welke ploegen in aanmerking komen voor zo'n competitie. De BeNe-Liga zou dus vooral Nederlands getint zijn.”

“Het verschil tussen België en Nederland is er een van dag en nacht. Neem nu de stadions. Op een paar uitzonderingen na, speelt iedereen in de Eredivisie in een gloednieuw en modern stadion, bijna allemaal rond en dicht. In Nederland vinden er de hele week activiteiten plaats. Zalen worden verhuurd, sponsors hebben er hun plaats. Qua accommodatie hinkt België jaren achterop. Op voetbalvlak zou mijn club, FC Utrecht, in België net onder de top zitten. Anderlecht en Club Brugge zijn beter. Genk en Standard zitten in de buurt. Maar qua entourage moeten we nauwelijks onderdoen voor de toppers.”

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties