Maaroufi: 'Ooit terug naar Anderlecht'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Maaroufi: 'Ooit terug naar Anderlecht'
Foto: © SC

Ibrahim Maaroufi, de 18-jarige speler van Inter Milaan, heeft zijn Belgisch debuut met de beloften achter de rug. Hij speelde mee in het duel in en tegen Sint-Truiden dat op 2-2 eindigde. Hij was tevreden over zijn wedstrijd, maar niet over de wedstrijd in het algemeen. Hij vond dat te veel spelers gingen voor eigen succes.

Maaroufi is een 18-jarige verdedigende middenvelder die met mondjesmaat zijn kans krijgt in de hoofdmacht van Inter Milaan, de autoritaire leider in de Serie A. Oorspronkelijk was Maaroufi een jeugdproduct van Anderlecht. Hij verkaste eerder naar PSV Eindhoven dat hij deze zomer achter zich liet voor een avontuur in Italië. Maaroufi mocht één keer invallen in de competitie, speelde drie keer in de basis in de Coppa Italia en mocht in dat toernooi ook één keer invallen.

"Onze trainer, Roberto Mancini, gelooft in mij. Ook in de finale tegen AS Roma zal hij mij een kans geven. Ik krijg ook veel steun van mijn ploegmaats. Patrick Vieira, Zlatan Ibrahimovic, Fabio Grosso, Marco Materazzi: het zijn vrienden geworden. Met Adriano en Luis Figo schiet ik het best op. Ze hebben me gefeliciteerd met mijn selectie en zeggen dat ik België veel kan bijbrengen. Materazzi is iemand waar ik erg naar opkijk. Hij is bijzonder cool. Hij krijgt soms veel kritiek over zijn gedrag op het veld, maar ik vind dat hij het intelligent doet, alleen krijg ik er geen kopstoot door", aldus een ontspannen Maaroufi in de krant Het Nieuwsblad.

Maaroufi koos de Belgische beloften boven die van Marokko. Hij waarschuwt de Belgen voor overdreven optimisme: "Mijn keuze is nog niet definitief. In Milaan had ik een gesprek met René Vandereycken. Hij wilde dat ik voor de Belgische beloften zou spelen. Ik wil er straks bij zijn op het EK maar tot mijn 21ste kan ik nog voor Marokko kiezen. Ik wil graag voor België spelen, als ik er kansen krijg. Anders speel ik alsnog voor Marokko. Maar let op: ik voel me uitstekend in België en Anderlecht blijft de club van mijn hart. Ooit, misschien op het einde van mijn carrière, wil ik er terug voetballen", aldus Maaroufi die vindt dat zijn eerste opdracht nu is om een basisplaats af te dwingen bij Inter en uiteraard kampioen te worden. "Alleen kampioen willen we niet worden, we willen dat ook doen met meer dan honderd punten want in Italië zijn we onklopbaar."

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties