Tsjechië haalt Duitsland weer bij

Kristof Blomme

Tsjechië heeft Cyprus verslagen met 1-0. Dankzij deze nipte overwinning haalt het Duitsland weer bij op de eerste plaats. Ook Ierland won met het kleinste verschil van Slowakije. Ook de Ieren tellen evenveel punten als Tsjechië en Duitsland. Wales tenslotte klopte San Marino met 3-0.

Tsjechië had zaterdag met 1-2 verloren van Duitsland en moest dus winnen van Cyprus. De onvermijdelijke Jan Koller zorgde na 20 minuten voor het enige doelpunt van de partij. Tsjechië telt nu weer evenveel punten als Duitsland, al heeft het wel een partij meer gespeeld dan de Duitsers.

Ook Ierland doet weer helemaal mee in groep 4. Nadat de Ieren zaterdag wonnen van Wales met 1-0 deden ze dat nog eens over tegen Slowakije. Na een kwartier duwde Doyle de enige treffer van de partij tegen de touwen. Ook Ierland komt nu op gelijke hoogte van de twee leiders. Het heeft wel al twee matchen meer gespeeld dan Duitsland. Slowakije volgt nu al op vier punten van Ierland.

Wales won gemakkelijk van San Marino met 3-0. In de eerste vijf minuten zette Giggs de thuisploeg op voorsprong. Nog voor de pauze werd het 2-0 via Bale. Op het uur tekende Koumas, op strafschop, voor het laatste doelpunt. Wales telt nu zes punten en gaat voorbij Cyprus.