Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Edmond Machtensstadion
Doelpuntenkermis in Molenbeek
Filip Van der Elst

Brussels speelt dit seizoen voor grijze muis, maar deed die reputatie zaterdagavond oneer aan. De rood-zwarten, nog steeds in degradatienood, veegden de vloer aan met KSV Roeselare: het werd maar liefst 6-2 in het Edmond Machtensstadion. Na een halfuur was de wedstrijd al zo goed als gespeeld, want toen stond het al 3-0.

Brussels nam een blitsstart: Richard Culek stuurde Sambegou Bangoura in het straatje, en die knalde, via doelman Jurgen Sierens, Brussels op voorsprong (1-0). Tijd om te bekomen hadden de bezoekers niet, want vrijwel onmiddellijk knalde Flavien Le Postollec een afvallende bal na een hoekshop tegen de netten (2-0). Even daarvoor had Dieudonné Kalulika reeds een reuzenkans de nek omgewrongen. Brussels combineerde goed, en een mak Roeselare legde de hoofdstedelingen ook niet veel in de weg. Na een kwartier verloor Brussels wel zowel Bangoura als Zoltan Petö met een blessure. Maar dat deerde de thuisploeg niet, want halverwege de eerste helft ondernamen Julien Gorius en Zola Matumona, de beste man op het veld, een één-tweetje, en de Fransman, die geen buitenspel stond, knalde zijn zesde van het seizoen mooi naast Sierens in doel (3-0). Vijf minuten later scoorde Gorius ei zo na z’n tweede van de avond, maar zijn vrije trap ging net naast het doel. Vlak voor de rust kreeg Kalulika de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar in plaats van af te spelen voor de ingevallen Hakim Bouchouari, koos hij voor eigen succes, en dat bleek een verkeerde keuze.

Roeselare had na de koffie iets recht te zetten, en Bjorn Smits kopte al in de eerste minuut een voorzet van Koen De Vleeschauwer binnen (3-1). Roeselare leek even wat meer druk te kunnen zetten, maar de thuisploeg diepte de score nog verder uit: Kalulika, doorgebroken op snelheid, was ditmaal niet egoïstisch, en bood Zola in een Congolees onderonsje het vierde Molenbeekse doelpunt op een presenteerblaadje aan (4-1). Maar ook nu leek Roeselare even terug te komen: Anderlechthuurling Sami Allagui kopte een voorzet van Steve Barbé binnen (4-2). En nog was het niet gedaan: terwijl Roeselare met man en macht in de aanval trok, counterde Brussels scherp, en de diepgestuurde Bouchouari wist ook z’n doelpuntje mee te pikken (5-2). Brussels, en dan vooral publiekslieveling Zola, verwende z’n publiek nog eens een keertje, en zeven minuten voor tijd mocht Bouchouari z’n tweede van de avond maken, toen ook Gorius niet egoïstisch was (6-2). Brussels had tot voor zaterdag nog nooit meer dan drie keer gescoord in een eersteklassewedstrijd, maar bracht daar tegen een uitgeblust Roeselare op sprankelende wijze verandering in.