Zege Lierse maat voor niets

viki meeuwis

Lierse speelde en won, maar het was niet genoeg. Even leek de hoop op te leven maar toen na de rust bleek dat Mechelen 3-2 voor stond op Kortrijk bleek alle hoop voor niets te zijn geweest.
Coach Rekdal had de jongeren Weuts, Mertens en Baetens in de kern opgenomen. Rekdal moest wel aanpassingen doorvoeren want Verheyen was geschorst, Ernandes en Frans bleven aan de kant wegens blessures en Jatta en Jarju waren nog niet terug van interlandverplichtingen.

Lierse begon aarzelend aan de match maar op het kwartier ontplofte het Lisp toen Snelders de 1-0 wist binnen te koppen. Na de goal bleef Lierse domineren op het middenveld. Antwerp leek geen weerwoord te hebben. Geel voor De Corte na een fout op Verbiest leverde Antwerp een vrije trap op. Gibson nam die maar de bal ging net naast. Op het half uur kwam er een goede combinatie van Utaka en Souleymane op de backlijn richting het doel van Lierse maar Moons was goed wakker en wist het gevaar te keren.
De stemming daalde direct op het Lisp toen de spionkop vernam dat het inmiddels 1-1 was geworden op Kortrijk. Lierse viel tegen het einde van de eerste helft zwaar terug maar kreeg nog twee kansen, een via een vrije trap van Andic maar beide pogingen werden kundig afgestopt. Het bleef 1-0 bij rust en Lierse kon weer hopen.

Na de rust kwam Antwerp even opzetten. De eerste echte kans op doel was echter voor Lierse, Miller met een schot maar Ristovic kon de bal nog net uit doel houden. Vier minuten ver in de tweede helft kon Peeters voorbij Ristovic komen, met een goede uithaal maar de bal werd nog net voor de goal weggehaald door de alerte verdediging van Antwerp. In de 60e minuut kwam KV op gelijke hoogte met Kortrijk na een penalty, dat zette meteen een domper op de feestvreugde in Lier. Twintig minuten voor het einde kreeg Miller nog een goede doelkans maar keeper Ristovic wist de bal met de vuisten af te weren. Een paar minuten later was het dan toch prijs, Snelders met een goede pass en Bob Peeters wist de bal goed in doel te trappen. Rekdal bracht tien minuten voor het einde Develer in voor Snelders en dat leverde meteen resultaat op. In de 87e minuut kwam Develer alleen voor doel maat schoot de bal net naast. Op dat moment was het al duidelijk dat Mechelen op Kortrijk al met 3-2 voorstond en dat alle moeite na een zwaar seizoen voor niets was geweest. Hetzelfde geldt voor Antwerp dat niet echt sterk voor de dag kwam in de eerste helft maar in het begin van de tweede helft wel het spel moeilijk maakte voor Lierse. Beide ploegen zullen elkaar volgend seizoen weer tegenkomen. Beide ploegen moeten nu hun huiswerk maken en sterker uit deze ervaring uitkomen.