Anderlecht onderuit op Obi-Cup

Dirk Pieters

Ook Anderlecht heeft net zoals Club Brugge en Racing Genk zijn eerste vriendschappelijke nederlaag geleden. De landskampioen had wel het excuus dat het tegen een sterke tegenstander was, maar het ging op het vriendschappelijke toernooi in Zwitserland met 1-0 onderuit tegen Galatasaray.

Het enige doelpunt in de wedstrijd van de Obi-Cup werd gescoord door Sarioglu. De Turken kwamen twintig minuten voor tijd op voorsprong en hielden deze ook vast. Anderlecht stond toen al een tijdje met tien te spelen. Jelle Van Damme kreeg al na 38 minuten spelen de rode kaart.

Het was nog maar de tweede oefenwedstrijd in deze voorbereiding voor Anderlecht. Nu donderdag speelt paars-wit voor de derde of vierde plaats in Zwitserland. [TH]