Ger. Beerschot wint van Tienen

Dirk Pieters

Germinal Beerschot wist woensdagavond opnieuw te winnen. Na de uitschuiver tegen Valenciennes won de ploeg van trainer Harm Van Veldhoven met 0-4 van tweedeklasser Tienen.

Het duurde een kwartiertje vooraleer Germinal Beerschot op toerental kwam. Toch bleef het vrij lang wachten op een doelpunt. Eerst wrongen Dosunmu, Bancé en Ederson enkele goede kansen de nek om maar op slag van rust trapte Hernan Losada met een intikkertje dan toch de verdiende voorsprong op het bord. Tienen probeerde in de eerste helft goed mee te voetballen, maar moest zich vooral concentreren op verdedigen.

Ook in de tweede helft bleven de bezoekers baas op het veld. Vooral de inbreng van Malki bracht verandering. Eerst kopte de Syrische Belg enig mooi in de bovenhoek. Daarna bediende hij Bancé die de 3-0 op het bord kon zetten. In de slotfase was Malki ook nog betrokken bij het vierde doelpunt. De invaller ging onderuit in de zestien, waarna Cruz vanop de strafschopstip de 0-4 binnentrapte. [VI]

Doelpunten: 40' Losada 0-1, 51' Malki 0-2, 74' Bancé 0-3, 80' Cruz (penalty) 0-4
Germinal Beerschot: Moons (46' Steppe), M. Monteyne, Van Dooren (83' Vermeerbergen), Ederson, P. Monteyne, Wamfor, Zerara (66' De Wree), Losada, Cruz, Dosunmu (46' Malki), Bancé (75' Dickson)