Henry schiet Frankrijk naar eerste plaats

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Henry schiet Frankrijk naar eerste plaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frankrijk is de nieuwe leider in groep B. Het won in eigen land met 2-0 tegen Litouwen. Schotland, de vorige leider, faalde in Georgië. De Schotten verloren met 2-0 en moeten vrezen voor het EK.
 
Schotland kreeg tegen een jong Georgië nochtans de kans om een grote stap richting Euro 2008 te zetten, maar de Schotten speelden veel te zwak en kwamen al snel 1-0 achter via een doelpunt van Levan Mchelidze. James McFadden ging voor rust nog neer in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Knut Kircher weigerde de bal op de stip te leggen.
 
De tweede helft bracht weinig beterschap voor de Schotten en David Siradze verdubbelde op het uur van dichtbij de voorsprong. Schotland schoot plots wakker en speelde enkele halve kansen bij elkaar, maar kwam niet meer tot scoren. (Uitgebreid verslag kan u hier lezen.)
 
Voor Frankrijk zag het er tegen Litouwen ook lange tijd niet goed uit. Op tien minuten van het einde stond het in La Beaujoire in Nantes nog altijd 0-0 tot Thierry Henry zijn duivels ontbond. De aanvaller van Barcelona vond in twee minuten tijd twee keer de weg naar de netten en schiet Frankrijk al met één been naar het EK.
 
Oekraïne maakt geen kans meer op de eindronde, maar verzorgde voor eigen publiek wel het spektakel tegen voetbaldwerg Faröer. Drie doelpunten van Maxym Kalynychenko en twee treffers van Oleg Gusev zorgden voor de 5-0 overwinning.
 
Volgende maand staan met Schotland – Italië en Oekraïne – Frankrijk nog twee zeer beslissende wedstrijden op het programma. Schotland moet winnen van Italië als het nog naar Oostenrijk en Zwitserland wil. Anders verdelen Frankrijk en Italië de EK-tickets. Italië heeft ook nog een wedstrijd tegen Faröer tegoed.
 
Stand
 
Frankrijk   11-25
Schotland 11-24
Italië        10-23
Oekraïne   10-16
Litouwen   10-10
Georgië     11-10
Faröer      11-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties