Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Dender op een degradatieplaats
Jelle Vereecke

Het Charleroi van Philippe Vande Walle heeft met het kleinste verschil gewonnen van FC Dender. De Carolo's begonnen het best aan de wedstrijd met een schot van Grégory Christ, maar doelman Erwin Lemmens pakte. Een vrije trap van Fabien Camus werd door diezelfde Lemmens uit het hoekje gehaald. De grootste kans was echter voor Dender na 20 minuten spelen. Op een voorzet van Dufoor kon Steven De Petter vrijstaand inkoppen, maar de verdediger plaatste het leer naast. Vijf minuten later scoorde Orlando dan de 1-0 met het hoofd, maar het scheidsrechterstrio oordeelde onterecht dat de Braziliaan buitenspel stond. De laatste kans voor de rust was voor Henri Munyaneza, maar Bertrand Laquait lag goed in het hoekje.

Na de rust was het weer Munyaneza, deze keer helemaal alleen voor Laquait. Maar de Fransman was goed uitgekomen en ging in de weg liggen, de 0-0 bleef op het scorebord. Maar even na het uur scoorde Orlando toch zijn eerste van het seizoen. Joseph Akpala trok de bal voor en Orlando had maar binnen te tikken. De thuisploeg controleerde vanaf dan de wedstrijd en veel kon Dender niet meer terugdoen. De ingevallen Norman Sylla raakte nog het dichtst bij het Waalse doel, maar van een goal was geen sprake. Door de winst van STVV zakt Dender naar de voorlaatste plaats. Als KV Mechelen morgen wint, wipt het ook nog over Dender.