Nog meer blessurezorgen voor bondscoach

Harald Berings
| 0 reacties
Nog meer blessurezorgen voor bondscoach
Foto: © SC

René Vandereycken moet zich stilaan ernstige zorgen gaan maken. Nadat Wesley Sonck, François Sterchele, Geert De Vlieger, Gabi Mudingayi, Timmy Simons en Nicolas Lombaerts eerder al geblesseerd afhaakten, worden ook de speelkansen van Carl Hoefkens en Philippe Clement in twijfel getrokken. Karel Geraerts kan er dan weer wel bij zijn tegen Polen.

Geraerts sukkelde met een wijsheidstand, maar dat probleem is inmiddels opgelost. De middenvelder van Club Brugge is klaar om op zaterdag groepsleider Polen partij te geven. Twee andere Rode Duivels baren de bondscoach echter opnieuw zorgen. Clement, na de vele afzeggingen als vervanger opgeroepen, klaagt op zijn beurt over spierpijn. Bij rechtsachter Hoefkens, opnieuw bij de selectie nadat hij tegen Armenië niet opgeroepen werd, steekt een oude schouderblessure opnieuw de kop op.

Als de twee het niet halen, moet Vandereycken al acht spelers missen voor de laatste twee resterende wedstrijden in de kwalificatiecampagne voor Euro 2008. De Duivels zijn dan wel mathematisch uitgeschakeld voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland, wat extra punten sprokkelen voor de UEFA-ranking kan geen kwaad, met het oog op het WK 2010. Tegen gemotiveerd groepsleider Polen, dat zich tegen de Belgen voor het eerst kan plaatsen voor een Europees Kampioenschap, lijken drie punten echter een illusie - zeker nu enkele belangrijke basispionnen afhaakten. De afzeggers zijn officiëel dan wel geblesseerd, het is niet ondenkbaar dat ze de lastige verplaatsingen naar Polen en Azerbeijdjan liever aan zich laten voorbijgaan.

Hoe dan ook trainen de overgebleven Rode Duivels donderdag een laatste keer in Tubeke. Na die sessie achter gesloten deuren stappen ze vrijdag op het vliegtuig naar Chorzow, waar ze om 20u30 Polen partij geven. De wedstrijd is vanaf acht uur live te volgen op VT4, net als de wedstrijd van woensdag om zes uur in Azerbeijdjan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties