Anderlecht gelijk tegen Valenciennes

De Nijs Michael

Anderlecht speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen Valenciennes. De Franse neo-eersteklasser doet het erg goed in de Ligue 1 en staat voorlopig op de zesde plaats. Ook Anderlecht weet nu dat de Fransen over een erg goed team beschikken. Bij de rust stond het al 2-0, toch slaagden de Brusselaars er nog in om een 3-3 gelijkspel uit de brand te slepen.

Ariël Jacobs stond voor het eerst als hoofdcoach van Anderlecht op het veld tijdens een wedstrijd, hij liet zijn ploeg beginnen in een 4-4-2 opstelling. Baseggio vroeg eerder deze week meer speelkansen en kreeg die ook onmiddellijk, de Italo-Belg stond aan de aftrap, net als Triguinho en enkele jongeren zoals Kage, Sare en Gillis

Valenciennes begon het best aan de partij, maar Proto stopte pogingen van Roudet en Kharroubi. Deze laatste bracht zijn ploeg iets later toch op voorsprong: 1-0. Na twintig minuten kon Théréau, eveneens gestart in de basis, voor het eerste gevaar van Anderlecht zorgen. Zijn schot ging naast. Iets later kwam Triguinho milimeters te kort om een bal van Frutos binnen te tikken. Ondanks de druk van Anderlecht viel het doelpunt aan de overkant. Grégory Pujol, de spits die in het verleden nog op huurbasis voor Anderlecht speelde, kopte de bal mooi voorbij Proto: 2-0, meteen de ruststand.

Na de rust gaven de Brusselaars zich nog niet gewonnen. Meteen na de pauze kon Anderlecht zelfs nog eens een vloeiende aanval in elkaar steken. De jonge Vadis stuurde Frutos in de diepte, de gemeten voorzet van de Argentijn werd binnengetikt door Théréau. De opflakkering van Anderlecht was van korte duur, iets later kopte Pujol zijn tweede van de avond binnen en stond paars-wit opnieuw twee doelpunten in het krijt. Frutos zorgde voor de aansluitingstreffer na een corner van Baseggio en Jacobs bracht Mbo Mpenza in. De spits maakte een goede invalbeurt en kon in de slotfase nog gelijkmaken. 3-3, meteen de einduitslag van de eerste wedstrijd van Anderlecht onder leiding van Ariël Jacobs. [AN]

Anderlecht: Proto, Sare (63' Bengaly), Pareja (45' Vadis), Von Schlebrügge, Gillis (45'Deschacht), Kage ('45 Kums), Biglia, Baseggio, Triguinho (83' Crommen), Théréau, Frutos (66' Mpenza).

Doelpunten: 16' Kharroubi 1-0, 43' Pujol 2-0, 48' Théréau 2-1, 50' Pujol 3-1, 59' Frutos 3-2, 90' Mpenza 3-3.