Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen wint streekderby van Charleroi
Tomas Taecke

Moeskroen heeft voor eigen volk een tweede zege op rij geboekt (3-1). De thuisploeg controleerde de wedstrijd en werkte net als vorige week goed af. Charleroi voetbalde inspiratieloos en had op de gelijkmaker na niet veel in te brengen tegen de thuiszege.

Na de stuntzege tegen Club moest Moeskroen vanavond voor eigen volk bevestigen. De Waalse clash met Charleroi was opnieuw een serieuze test voor Enzo Scifo, die tegen de Bruggelingen zijn eerste zege behaalde. Charleroi moest na de nederlaag tegen Anderlecht de draad terug trachten op te nemen.

Scifo moest zijn elftal op één plaats noodgedwongen wijzigen. Sishuba nam de plaats in van de geschorste Oussalah. Bij de Carolo's kwamen Christ en Oulmers in de plaats van Leiva en Miceli.

In de openingsfase viel er weinig of niets te beleven. Beide ploegen startten afwachtend aan de wedstrijd, enkel Moeskroen kon even dreigen met een schot van Baseggio. Na twintig minuten viel de openingstreffer plots uit de lucht: Baseggio krulde een vrijschop netjes in de rechterbenedenhoek. Vijf minuten na de openingsgoal verzuimde Théréau gelijk te maken. Mujangi schilderde de bal perfect op het hoofd van de inlopende spits, die onbegrijpelijk voorlangs kopte.

Moeskroen begon de wedstrijd hoe langer hoe meer te controleren, toch kwam Charleroi ei zo na langszij: Smolders plaatste een identieke vrijschop aan de verkeerde kant van de paal.

Op het halfuur glipte Custovic door de Karolingische verdediging. De spits ging na een al dan niet overtreding te ostentatief liggen en kreeg geen strafschop. Net voor de rust voorkwam Volders de onverdiende gelijkmaker. Een voorzet-schot van Christ werd door de wind bijna in doel gedragen, maar de thuisdoelman kon er nog net een handje voorsteken.

Na de rust kwamen de bezoekers het scherpst uit de kleedkamer. Mujangi mocht vanop links vrij voorzetten, Akpala knalde zijn center van dichtbij tegen de netten. Een koude douche voor Les Hurlus, die na concentratieverlies opnieuw konden beginnen.

De thuisploeg bleef echter niet bij de pakken zitten: Sishuba worstelde zich op links voorbij enkele Carolo's, Custovic kwam perfect inlopen om zijn voorzet binnen te schieten. Moeskroen stelde binnen de drie minuten orde op zaken.

Moeskroen bewees zijn mentale veerkracht en even later was het opnieuw prijs. Een heerlijke doorsteekpass van Baseggio werd door Sishuba perfect meegenomen. De kleine linkspoot zette voor op Ouali, die tegenvoets binnenkopte.

Aan de overzijde ging Charleroi op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kreeg het amper uitgespeelde kansen. De gastheren kwamen niet meer in de problemen en konden opnieuw zegevieren.

Moeskroen lijkt eindelijk gelanceerd onder Enzo Scifo. Na de knappe driepunter tegen Club Brugge namen Les Hurlus nu ook afstand van gouwgenoot Charleroi. De Henegouwers puren zeven punten uit de laatste drie wedstrijden en incasseerden maar één tegendoelpunt. In de stand komt Moeskroen naast Charleroi en begint het zich los te maken van de degradatiezorgen. Voor Charleroi wordt het aftellen naar het einde van een grijs seizoen. (AN)