Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Het Kuipje
Westerlo houdt Gent tegen
Danni Cassauwers

Gent staat ondertussen op een zesde plaats te pronken in de competitie, vlak achter Germinal Beerschot en Anderlecht. Aan hun match tegen Westerlo viel daar echter niet veel van te merken.

In de eerste helft was AA Gent wel de betere ploeg, maar dat was vooral te danken aan sterkhouder Thijs. De middenvelder was overal en ving de bal steeds mooi op om naar voren te sturen. De Buffalo's konden hun spitsen echter nooit bereiken. Het duo Fadiga - Ruiz was nergens te bekennen en kreeg maar enkele flauwe kansjes. Westerlo had minder balbezit, maar evenveel goede kansen en vlak voor rust konden ze scoren. Een voorzet van Sarki belandde in de voeten van Dekelver en die schoot mooi in doel. 1-0 voor de thuisploeg.

In de tweede helft was Westerlo de betere ploeg. De spelers kwamen tevreden en strijdlustig uit de kleedkamers. Ook Gent was strijdlustig en op zoek naar een goal, maar zij werden eerder agressiever dan beter. Een fout van De Roeck op Dekelver leidde tot een penalty die Van Imschoot koelbloedig binnentrapte. 2-0 voor de thuisploeg.
Bij Gent was het nog steeds Thijs die het spel moest maken, een paar aanvallen waren nog gevaarlijk, maar De Winter speelde een zeer goede match. De rest van de 45 minuten verliep turbulent met net iets te veel tackles en trekfouten. Uiteindelijk moest een tam en geforceerd Gent zijn nederlaag erkennen: 2-0 voor Westerlo. (AN)