Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Lotto Park
Anderlecht walst over Roeselare
Dirk Pieters

Anderlecht kende zondagavond weinig problemen met Roeselare. De ploeg van trainer Ariël Jacobs won met 5-0. Drie doelpunten voor rust zorgden voor een simpele zege van paars-wit.

De landskampioen moest het stellen zonder Zitka, Chatelle, Serhat en Pareja, maar kon wel opnieuw rekenen op Nicolas Frutos.

De eerste kansjes van de wedstrijd waren voor Roeselare, maar Oliseh en Thompson kregen de bal niet tegen de netten. Aan de overkant ging doelpunten maken iets vlotter. Pieroni schoot eerst nog op Sierens, maar even later zette hij Hassan op weg naar een doelpunt. De Egyptenaar tikte de bal voorbij de Roeselare-doelman: 1-0. Amper vier minuten later was het opnieuw prijs. Pieroni stuurde nu Boussoufa weg en hij maakte er zonder problemen 2-0 van. Anderlecht meteen op rozen na een kwartier. Roeselare kon rond de twintigste minuut bijna de aansluitingstreffer maken, maar Schollen was attent op een poging van Koen de Vleeschauwer. Toch kende de thuisploeg weinig problemen en iets over het half uur stond de 3-0 al op het bord. Biglia knalde de bal mooi voorbij doelman Sierens 3-0. De laatste kans van de eerste helft was nog voor Boussoufa, maar het bleef 3-0.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Anderlecht was baas tegen een te zwak Roeselare. Pieroni maakte er voor het uur nog 4-0 van op aangeven van Juhasz. Die cijfers leken te volstaan voor paars-wit dat duidelijk al rekening begon te houden met de bekerwedstrijd van woensdag tegen Germinal Beerschot. De supporters riepen om Frutos en de Argentijn maakte na vele maanden blessureleed opnieuw zijn opwachting. In de slotfase van de wedstrijd werd nog een doelpunt van de ingevallen Akgül onterecht afgekeurd en zorgde Pieroni voor de 5-0 forfaitcijfers.

Door de overwinning komt de landskampioen op gelijke hoogte van Cercle Brugge. Leider Standard staat momenteel nog negen punten voor op paars-wit. (AN)