Meningen verdeeld over Olympische Spelen

Yves Dekoning
| 16 reacties
Meningen verdeeld over Olympische Spelen
Foto: © SC

Voor veel sporters zijn de Olympische Spelen het hoogste doel waar ze vier jaar naar streven. Nadien volgen vier jaar opbouw naar het volgende Olympische avontuur.

In zowat alle sporttakken gaan atleten tot het uiterste om zich te kwalificeren voor de Spelen. Alleen de voetballers lijken de Olympische droom te missen. De Belgen verwierven een plaatsje in Peking, maar veel sterkhouders reizen liever niet naar het verre China. Ze spelen liever met hun club in de voorronde van de Champions League, de Uefa Cup of in de Jupiler League.

Na veel gepalaver waren het BOIC en de KBVB tevreden met maximaal twee spelers per ploeg. Maar wat vindt de man op de straat, of beter de man achter de laptop, hiervan? Bijna de helft (46%) vindt dat ook de beste voetballers naar Peking moeten gaan om ons land te verdedigen. Net geen 10% van de stemmers is het eens met de Belgische voetbalbond en vindt twee spelers per team voldoende. Voor 16% mogen we zelfs geen spelers oproepen van clubs die Europees spelen.

Misschien moeten we gewoon luisteren naar de spelers zelf. Wat heb je aan een voetballer die met zijn gedachten bij Standard of Anderlecht zit in plaats van zich te focussen op zijn eigen prestaties? Volgens 22% van de lezers moeten we alleen gemotiveerde spelers meenemen, mannen die er 100% voor willen vechten. Na al dat gedoe kun je misschien wel eens denken "foert, laat het zijn." We kunnen beter thuisblijven volgens 5% van de stemmers.


De selectie =>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties