Oostenrijk: 'Met de billen bloot '

Thomas Dubois
| 0 reacties
Oostenrijk: 'Met de billen bloot '
Foto: © SC

Nog een kleine twee weken en het Europees Kampioenschap 2008 in Zwitserland & Oostenrijk gaat van start. In de aanloop nemen we alle ploegen even onder de loep. Vandaag is het de beurt aan medeorganisator Oostenrijk.

The Road to Euro 2008
Oostenrijk heeft zichzelf de deelname geschonken door het toernooi samen met Zwitserland te organiseren. Wat wou zeggen dat de laatste officiële wedstrijd van de ploeg al dateert van de kwalificatiecampagne voor het vorige WK waar het land niet in slaagde om zich te kwalificeren. Dat ze zich niet zelf moesten kwalificeren was maar best ook want de resultaten in de voorbereidingswedstrijden waren erbarmelijk. Het geloof in eigen land in een goed resultaat op het EK is dan ook bijzonder klein.
De bondscoach: Josef Hickersberger
Met Josef Hickersberger beschikt het Oostenrijkse voetbal over een begenadigde bondscoach die goed beseft dat zijn ploeg geen topper is. Wat niet wil zeggen dat hij zijn werk niet serieus doet. Als speler kwam hij uit voor onder andere Austria Wenen, Fortuna Düsseldorf, Innsbruck, de nationale ploeg en Rapid Wenen. Hij won in zijn carrière heel wat titels en bekers. Als speler was de Oostenrijker al eens actief op het WK, als coach loodste hij de Oostenrijkers in ’90 ook al naar het WK.
De sterspeler: Martin Stranzl
Oostenrijk is geen topploeg, het moet het hebben van een goede organisatie. En die organisatie start meestal in de verdediging. Daar vinden we Martin Stranzl. Een betrouwbare verdediger die eerst in de Bundesliga speelde bij onder andere 1860 München en Vfb Stuttgart. Dat leverde hem uiteindelijk een transfer op naar Rusland, waar hij nu bij Spartak Moskou in de verdediging staat. Tijdens het Europees Kampioenschap wordt de centrale verdediger 28.
De joker: Andreas Ivanschitz
Uitgesproken sterspelers heeft het Oostenrijkse nationale elftal niet. De ploeg moet het eerder van het collectief hebben. Als we er toch een speler moeten uitpikken, dan kiezen we voor Andreas Ivanschitz. Deze middenvelder is amper 24 jaar oud en eigenlijk van Kroatische afkomst. Wat hem speciaal maakt is dat hij al op 19-jarige leeftijd de aanvoerdersband kreeg, hij was daarmee de jongste ooit. Nu voetbalt hij bij de Griekse topclub Panathinaikos, hij is er spelmaker.
Pronostiek:
Oostenrijk gaat in eigen land troosteloos met de billen bloot. Het Alpenland krijgt achtereenvolgens klop van Kroatië, Polen en Duitsland en eindigt daardoor puntenloos op een beschamende laatste plaats in groep B. 

Auteur: Thomas Dubois
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties