Van Basten: 'Spanje zal ver komen op het EK'

Philippe Crols
| 0 reacties
Van Basten: 'Spanje zal ver komen op het EK'
Foto: © SC

Binnen ongeveer twee weken wordt het Europees kampioenschap afgetrapt. Een maand later kennen we dan de winnaar. Die winnaar zou volgens de Nederlandse bondscoach Marco Van Basten wel eens uit het zuiden van Europa kunnen komen.

Volgens Marco Van Basten zullen de Spanjaarden ver komen in Oostenrijk en Zwitserland. "Ze hebben een technisch heel goed elftal. Daar komt ook nog eens bij dat hun spelers nagenoeg allemaal basisspelers zijn bij grote clubs in grote competities", sprak de toekomstige trainer van Ajax.

Net als heel wat mensen weet ook Van Basten dat Spanje niet echt een tornooiploeg is. "Klopt, maar nu zie ik Spanje toch ver komen." Spanje won het EK nog maar een keertje, net als Nederland trouwens.

Voor het overige verwacht Van Basten ook dat de Italianen, Fransen en Duitsers het ver zullen schoppen. "Maar dat is geen verrassende pronostiek natuurlijk", aldus de Nederlander.

Nederland gaat straks op zoek naar zijn tweede Europese titel. De laatste dateert al van 1988. Toen wonnen de Nederlanders in Duitsland de finale tegen de Russen dankzij een wereldgoal van de huidige bondscoach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties