Wie danst de samba?

Nico Wieme
| 0 reacties
Wie danst de samba?
Foto: © SC

Met Portugal-Tsjechië kijken woensdagavond de twee winnaars van de openingsspeeldag in groep A elkaar in de ogen. De winnaar van het duel staat dicht bij een plaats in de kwartfinales.

Favoriet Portugal versloeg zaterdag Turkije met 2-0. Dat liep echter niet van een leien dakje. De Portugezen botsten op een stugge tegenstrever die niet al te veel ruimte liet. De verliezende finalist van Euro 2004 moest tot in de blessuretijd wachten op de bevrijdende tweede treffer.
 
Tsjechië won op een diefje van gastland Zwitserland. De verliezende finalist van het EK  van 1996 moest in de thuisploeg zijn evenknie erkennen, maar won dankzij een doelpunt van invaller Vaclav Sverkos. De Tsjechen hadden het geluk aan hun zijde, want de Zwitsers verkwanselden al hun kansen. Op de koop toe verloor het organiserende land vlak voor de pauze ook nog eens topschutter Alexander Frei.
 
 
Portugalcoach Felipe Luiz Scolari loofde na afloop van de eerste partij de inzet van zijn team. De Braziliaanse selectieheer van de Seleçao zei dat hij onder de indruk was van het voetbal dat zijn spelers brachten. Scolari vindt dat de Portugezen al 50 procent van de weg naar de kwartfinales afgelegd hebben. “Ik heb al aan enkele toernooien deelgenomen en ik weet hoe belangrijk het is om de openingsmatch te winnen”, aldus Fil. “We willen nu ons ritme behouden, hebben zelfvertrouwen, maar mogen niet hoogmoedig worden.”
 
De Tsjechen wil Scolari (foto links) anders aanpakken dan de Turken. “Tsjechië speelt een ander soort spel dan Turkije. Het zou fantastisch zijn als we tegen hen goed spelen. Dan zouden we al in de knock-outfase zitten, want ik weet dat je met zes punten genoeg hebt om door te stoten”, aldus de Portugese bondscoach op euro2008.uefa.com.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties