UEFA twijfelt om het EK in 2016 te hervormen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
UEFA twijfelt om het EK in 2016 te hervormen
Foto: © SC

De Europese voetbalbond UEFA heeft plannen om het EK 2016 in een nieuw jasje te steken, maar toch wordt er getwijfeld. Momenteel nemen op het EK 2008 zestien landen deel die hun eerste wedstrijden in vier poules met vier landen speelden.

De UEFA wil eerst en vooral het deelnemersverld vergroten. Nu zijn er zestien teams aan de slag, maar op het EK 2016 moet dat vergroot worden naar 20 of 24 landen. Bij twintig deelnemers zouden er vier groepen van vijf landen gevormd worden, mocht er met 24 landen gevoetbald worden, dan zijn er zes poules van vier waarbij de beste twee en de vier beste nummers drie doorgaan naar de achtste finales. Nu zijn er meteen kwartfinales.

De UEFA wil over de procedure een beslissing nemen tijdens het najaar. "Na de zomer zullen we bekijken of een uitbreiding van het EK wel zo goed zal zijn voor het toernooi zelf. Mochten we positief tegenover een verandering staan, dan zal dit voor december 2008 doorgevoerd worden", laat David Taylor, secretaris-generaal van de UEFA, weten. De organisatie voor het EK in 2016 is overigens nog aan geen enkel land toegewezen. De biedingen moeten nog beginnen. Voor het EK 2012 in Oekraïne en Polen blijft alles bij het oude.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties