VK on Tour 13: Ten aanval!

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
VK on Tour 13: Ten aanval!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een van onze eerdere VK on Tour-edities pleitten we al voor meer aanvallende intenties. Hoe verder het tornooi vordert, hoe meer die intenties de bovenhand halen. Een zegen voor het moderne voetbal.

Vanuit Wenen

“Ik zie een belangrijke tendens tijdens dit tornooi”, meldt Guus Hiddink. “Verdedigen heeft geen voordeel meer. We zien meer en meer ploegen die aanvallend willen spelen. En dat is wat de supporters ook willen, zij verlangen naar aanvallend voetbal.”
 
Arshavin
 
Een quote die Hiddink in Bazel liet optekenen een dag voor het treffen tegen Nederland. De succesvolle trainer hield woord en werd beloond met de kwalificatie voor de halve finales. Met uitstekende aanvallers als Roman Pavlyuchenko en Andrei Arshavin wordt de Nederlander uiteraard ook door het lot op zijn wenken bediend.
 
Nederland, op haar beurt, veroverde in de groepsfase de harten van de Zwitserse en Oostenrijkse pseudo-voetballiefhebbers. Voor het Europese voetbaltoneel neerstreek in de Alpenlanden interesseerde bijna niemand zich in het edele balspel, maar het snelle Nederlandse combinatievoetbal – en waarschijnlijk ook het meegebrachte carnavalsfeertje - bracht iedere skiër of langlaufer in de ban van de populairste sport ter wereld. Nieuwste trend in beide landen: oranje!
 
Doelpunten
 
Maar niet alleen Rusland en Oranje tonen aanvallende intenties. Zelfs de Duitsers voetbalden tegen Portugal met de neus naar voren en werden daarvoor ruim beloond. De confrontatie leverde een aangenaam kijkstuk en vijf doelpunten op. Wat wil een voetballiefhebber nog meer? Ten aanval!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties