Kruibeke onderuit bij de White Boys

Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke onderuit bij de White Boys
Foto: © SC

Een te verdedigend ingesteld Jong Vlaanderen kon zelden zijn wil opdringen bij de White Boys. Nadat de thuisploeg de score had geopend vonden de bezoekers geen weerwoord.

De aftastende studieronde duurde vrij lang en pas na een kwartier moest Jurgen De Maayer in actie komen op een schot van Lars De Rijck. Johan Segers nam Thomas De Koning op de korrel en die ging goed plat (17’).Olivier De Vlieger mengde zich in de debatten en kopte nipt over (21’). Een knal van De Vlieger verdween via de rug van Niels Speelman in hoekschop (26’). Even later moest de thuisploeg De Koning met een oogblessure vervangen en kwam veldspeler Danny Van Damme in de goal. Het mag gezegd dat deze zich uitstekend van zijn taak kweet. White Boys vond moeilijk een opening in de bezoekende achterhoede en dus probeerde Dinny Gorrebeeck het maar van op afstand. Zijn pegel verdween onhoudbaar in de winkelhaak (33’). Aan de overzijde deed Ladi Kuye hetzelfde maar zijn vlam zeilde nipt naast (41’). Met de rust in zicht moest Van Damme plat op een schot in de draai van De Vlieger.
 
Onmiddellijk na de pauze trok Kruibeke op zoek naar de gelijkmaker. Pogingen van Ward Vertonghen, Nouredinne Hamouch en Bjorn Mallentjer misten echter de goede richting of hoogte. White Boys benutte de counter en De Maayer had een knappe save nodig op een knal van Jan Van Lysebetten (63’). Pieter Van de Manacker liftte een voorzet over (72’) en Kristof De Jonghe kopte een corner op Van Damme (76’). Een vrije trap van Speelman ging aan iedereen voorbij en draaide net naast de paal (80’). De thuisportier hield zijn ploeg overeind op een kopbal van De Vlieger en het reboundschot van Kevin Thuy (81’). Ahmed Chair zorgde voor het laatste gevaar maar zijn knal verdween rakelings over de lat.
 
Zondag aanstaande, 31 augustus, start de competitie. De White Boys trekken naar Herleving Sint-Pauwels en Jong Vlaanderen Kruibeke gaat naar Kwik Eine. Beide wedstrijden beginnen om 15u.
 
White Boys Sint-Niklaas: Thomas De Koning (32’ Danny Van Damme), Davy Vincke (59’ Jens Pauwels), Wilhem Van Koevorden, Vincent Kiekeman, Niels Speelman, Kevin Segers, Jan Van Lysebetten, Lars De Rijck, Joran De Waegeneer (65’ Guy Van Hese), Ahmed Chair, Dinny Gorrebeeck (53’ Kris Peerlinck)
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Mario Verbraeken (65’ Tom De Wolf), Kristof De Jonghe, Davy Van Moortel, Ladi Kuye, Ward Vertonghen (57’ Kevin Thuy), Pieter Van de Manacker, Johan Segers, Olivier De Vlieger, Nouredinne Hamouch (65’ Glenn Verhulst), Bjorn Mallentjer (65’ Didier Lenjou)
 
Doelpunt: 33’ Dinny Gorrebeeck 1-0. Pen 4-5
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties