Ceulemans: 'Zonder strafschop had Club niet gescoord'

De Nijs Michael
| 0 reacties
Ceulemans: 'Zonder strafschop had Club niet gescoord'
Foto: © SC

Club Brugge deed dit weekend een goede zaak. De West-Vlamingen wonnen, ondanks een erg zwakke eerste helft, van Westerlo. Jan Ceulemans hekelt echter de strafschop die Club kreeg van scheidsrechter Efong Nzolo.

"We hebben geen kans weggegeven in de eerste helft en toch staan we bij de rust 0-1 achter", foetert Ceulemans in de krant. "Dat heeft alles te maken met de scheidsrechter. Als je op Club Brugge komt spelen, of op Anderlecht of Standard, kan dat gebeuren. Dat verwondert mij niet meer. Het is echt een ongelofelijk lichte strafschop, die Club de kans gaf om vertrouwen op te doen."

"Als je de 0-0 kan houden, wordt de tegenstander zenuwachtig en komen er kansen. Door die strafschop moet je nog meer risico's nemen", legt 'de Caje' uit. "Je kreeg de omgekeerde wereld: normaal moet de bezoekende ploeg hier counteren, vandaag was dat Club. Ik had de indruk dat Club vandaag geen kansen zou krijgen en geen doelpunten maken. Dat kan je achteraf niet bewijzen, maar ik denk niet dat Club had kunnen scoren. Dit was hét moment om hier punten te komen halen, voor een ploeg van het kaliber van Westerlo niet alledaags."

Toch is Ceulemans ook nuchter genoeg om de hand in eigen boezem te steken. "We moeten niet alles op de scheidsrechter steken: als je de kansen krijgt, moet je ze afmaken. Dat is het belangrijkste. Dat was er weer niet bij vandaag", aldus een ontgoochelde Ceulemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties