Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

In de tweede provinciale A konden de toppers in tegenstelling tot vorige week wel winnen. In tweede B wisselde er bovenaan wel het een en het ander.

Tweede A:

Toppers kunnen nu wel winnen

Vorige week was het bovenaan in de stand een slagveld, afgelopen weekend lieten de kopploegen weinig steken vallen.

De huidige top-5 won. Zandvliet blijft daardoor leider. Het won in eigen huis van rode lantaarn Schriek met 5-2. SC Merksem had aan een goal voldoende om de volle buit mee te nemen uit Brasschaat. Het volgt op een punt van de leider. Dat geldt ook voor Bonheiden. Mariaburg slaagde er niet in om punten mee te nemen uit Bonheiden en verloor met 3-1. Rapid Leest won eveneens zijn thuiswedstrijd, met 3-1 van SK Wilrijk. Wavria pakte in Kaart de volle buit en is vijfde op vijf punten van leider Zandvliet.

Heikant wint degradatietopper

Heikant speelde afgelopen weekend in eigen huis de degradatietopper tegen Tisselt. De thuisploeg won met forfaitcijfers en is nu dertiende met twaalf punten. Tisselt heeft twee punten minder.

Mariekerke is ondertussen helemaal weggezakt uit de bovenste regionen. Het verloor afgelopen weekend van Walem dat zelfs over Mariekerke gewipt is.

Ten slotte won Gooreinde met 3-0 van Wildert.

 
Tweede B:

Merksplas en Vosselaar nemen leiding over

In de tweede provinciale B is er aan de kop van de klassering heel wat veranderd. Ranst is niet langer de leider. Het verloor in eigen huis namelijk de topper van Vosselaar met 1-2. Daardoor komt Vosselaar nu aan kop. Het moet de leiding wel delen met Merksplas dat in eigen huis te sterk was voor Sint Jozef.

Verbroedering Balen, de vierde in de stand, geraakte thuis niet voorbij Linda Olen en volgt op drie punten van het leidersduo.

Antonia pakte zesde punt

Antonia heeft ook op speeldag elf niet kunnen winnen. Het speelde voor de zesde maal dit seizoen gelijk. Deze keer werd er op bezoek bij de voorlaatste, Ezaart, gelijkgespeeld. Ezaart heeft nu tien punten en staat samen met Sint Jozef op de voorlaatste plaats.

Onderaan boekten Poppel en Rauw belangrijke zeges. Poppel pakte de drie punten door in eigen huis RH Sportief te kloppen. Rauw ging winnen op bezoek bij Zwaneven. Ook AC Poppel won zowaar. Dat gebeurde met 0-2 in Nijlen.

Ten slotte was er ook nog een winstwedstrijd voor Vorselaar op bezoek bij Oud Turnhout. De ploeg die vorig jaar nog degradeerde, staat nog steeds in de gevarenzone.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties