Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Cercle klopt Gent na sterke tweede helft
Nico Wieme

Cercle Brugge heeft op overtuigende wijze met 3-1 gewonnen van AA Gent. De Buffalo’s domineerden wel een groot deel van de eerste helft, maar kwamen er na de rust niet meer aan te pas.De Sutter maakte met twee doelpunten nog eens het verschil bij Cercle.

Snedig Cercle
Cercle Brugge begon het best aan de match. Frederik Boi slalomde na acht minuten door de Gentverdediging en werd aan de rand van de zestien gehaakt door Kenny Thompson. Ref Paul Allaerts liet gewoon doorspelen. Op het kwartier ontzette Bojan Jorgacevic de bal in de voeten van Oleg Iachtchouk. De Oekraïner probeerde het met een verre bal, maar de Serviër had nog een ultieme reflex in huis.

Gent baas
De Buffalo’s namen na twintig minuten het roer over en dat resulteerde in enkele gevaarlijke standjes voor het thuisdoel. Eerst moest Bram Verbist goed plat op een schot van Roy Myrie, daarna toonde de Cerclegoalie zich alert op een poging van Adekamni Olufade. Iets voor het halfuur mocht Cercle zich gelukkig prijzen dat een omhaal van Dominic Foley via de voet van Olufade nipt naast de kooi van Verbist belandde.

Brilscore aan de rust
Tien minuten voor de rust verloor Denis Viane de bal aan Bryan Ruiz. De Costa Ricaan werd daarop gehaakt door de Cercleverdediger, maar Allaerts, die er te ver van stond om de fase goed te kunnen beoordelen, liet begaan. Kort daarvoor hadden de Bruggelingen nog eens gedreigd langs Iachtchouk; de Cerclespits schoot echter onbesuisd naast. Zo trokken beide teams met een brilscore de rust in.

Cercle beloond
Net als in de eerste helft begon ook Cercle het best aan de tweede helft. Na een mooie dubbelpas met Buffel besloot Serebrennikov over. De Buffalo’s kwamen er niet aan te pas en Cercle drukte door. De vereniging werd voor die drang naar voren beloond: eerst trapte Serebrennikov een vrijschop keurig in de rechterbenedenhoek en vier minuten later werkte Tom De Sutter de 2-0 voorbij Jorgacevic.

Strafschop Gent
Acht minuten voor tijd leek De Sutter op weg naar zijn tweede van de avond nadat Iachtchouk hem mooi door de buitenspelval loodste; de toekomstige Anderlechtspeler zat blijkbaar door zijn beste krachten heen, want zijn plaatsbal belandde ver naast. Wat niemand meer verwachtte, gebeurde plots. Serebrennikov legde invaller Yassine El Ghanassy neer in de zestien en Allaerts kende Gent deze keer wel een elfmeter toe: Olufade trapte de bal onder Verbist door.

De Sutter klaart de klus
Drie minuten voor tijd trapte De Smet een vrijschop langs de Gentse verdediging en De Sutter maakte nu wel zijn tweede van de avond. Zo won Cercle verdiende de Vlaamse derby tegen een na de rust ontgoochelend AA Gent. Beide teams tellen nu 22 punten.