Demouge zorgt voor opschudding in Nederland

Nico Wieme
| 3 reacties
Demouge zorgt voor opschudding in Nederland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Demouge is in de Nederlandse pers uitgegroeid tot het onderwerp van discussie. De Nederlandse spits voert in de Eredivisie de ranglijst aan van de spelers die de meeste overtredingen achter hun naam hebben.

Andries Jonker vermoedt dat de scheidsrechters met elkaar gesproken hebben over de fysieke wijze van voetballen van Frank Demouge, de speler die concrete interesse geniet van Club Brugge. In het Brabants Dagblad beweert de Willem II-coach dat dit de reden is waarom er de laatste tijd steeds vaker overtredingen tegen de spits gefloten worden.
 
Jonker legt momenteel een archief aan met beelden van Demouge in actie tijdens wedstrijden van dit seizoen. Volgens de coach staat er op de beelden een groot aantal duidelijke gevallen van foutieve arbitrale beslissingen tegenover Demouge. Met die beelden wil Jonker een discussie met het scheidsrechterskorps aangaan.
 
“Het is zeker zo dat Frank zich breed maakt als hij de bal aangespeeld krijgt”, geeft Jonker toe. “Dat heb ik zelf ook gemerkt toen ik een keer meedeed in een partijtje tijdens de training. Toen kreeg ik meteen een beuk van hem. Maar het is de vraag of er daarbij sprake is van een overtreding. En tegelijkertijd krijgt Frank ook relatief weinig vrije trappen mee voor overtredingen die op hem worden gemaakt.”
 
“Het staat Jonker natuurlijk vrij een archief aan te leggen en als hij een discussie wil, dan horen wij dat graag”, zegt Frank Huizinga van de Nederlandse Voetbalbond. “Hij kweekt met zijn uitspraken wel een bepaalde stemming en dat is niet nodig. Misschien ziet hij vijanden die er niet zijn.”
 
Afgelopen zaterdag speelde Willem II uit bij Feyenoord. Scheidsrechter Roelof Luinge floot toen twee keer een overtreding op Demouge en vijf keer voor een overtreding van de spits. Demouge voert in de Eredivisie de ranglijst van gemaakte overtredingen aan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties