Club en Anderlecht lopen uit op Genk na moeizame zeges

Anthony Van der Planken
| 8 reacties

Anderlecht en Club Brugge hebben zaterdagavond een goede zaak gedaan. De nummers twee en drie liepen uit op Racing Genk, het nummer vier in het klassement, al hadden de twee het wel bijzonder moeilijk.

Anderlecht-Bergen was een onwaarschijnlijke wedstrijd. Paars-wit speelde een lamentabele eerste helft en mocht zich gelukkig prijzen dat het bij de rust maar 1-2 achter stond. De bezoekers kwamen oververdiend 0-2 voor via Gueye en Collet, in de slotminuut van de eerste helft scoorde Bernardez de 1-2.

In de tweede helft speelde Anderlecht beter, al bleef Bergen aartsgevaarlijk. Uiteindelijk werd het toch 3-2 na goals van Tom De Sutter en Roland Juhasz. Ei zo na werd het nog 3-3, maar Anderlecht kende geluk, want de pas ingevallen Brahami trapte in blessuretijd een strafschop naast.

Ook Club Brugge had het bijzonder lastig, al was het in tegenstelling tot Anderlecht wel de hele wedstrijd baas op het veld van Dender. Pas in de 88ste minuut scoorde Daniel Chavez de al bij al verdiende 0-1, niet veel later tikte diezelfde Chavez nog de 0-2 binnen. Dender speelde het laatste halfuur trouwens zonder Siebe Blondelle, die met een terechte rode kaart van het veld werd gestuurd.

Club Brugge en Anderlecht profiteren zo optimaal van het verrassende puntenverlies van Racing Genk, dat thuis met 1-2 de boot in ging tegen reuzendoder Zulte Waregem. De bezoekers kwamen in de eerste helft 0-2 voor langs N'for en Berrier, maar slikten in de tweede helft al gauw de 1-2 van Joao Carlos en moesten bovendien ruim een halfuur met tien man spelen na de uitsluiting van Ludwin Van Nieuwenhuyze. Zulte Waregem hield echter stand en ontpopt zich zo tot de stuntploeg van het seizoen.

Onderin deed KV Mechelen een goede zaak. Het won met 1-5 van Tubeke. Voor de bezoekers scoorden Persoons, Vleminckx, Gorius, Vrancken en Rossini, de thuisploeg redde zijn eer nog via topschutter Perbet. Opvallend: bij Tubeke werd aanwinst Quinton Fortune met twee gele kaarten uitgesloten.

KVM profiteert zo optimaal van het gelijkspel tussen Roeselare en Germinal Beerschot. Op Schiervelde werd het 2-2. Voor de thuisploeg stonden MacDonald en Provoost aan het kanon, voor de bezoekers Goor en Malki.

AA Gent ten slotte zet zijn opmars richting de top verder. De Buffalo's klopten thuis Moeskroen met 2-0. Ljubijankic en Azofeifa waren met elk een goaltje de helden van de avond.

Later volgen uitgebreide verslagen. (NW)