Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

Het heeft tot de voorlaatste speeldag geduurd, maar sinds afgelopen week kennen we de kampioenen in de tweede provinciale. Zandvliet en Merksplas voetballen volgend seizoen een reeks hoger.

Tweede A:

Zandvliet viert titel en promotie

Zandvliet speelt volgend seizoen in de eerste provinciale. De ploeg die al nagenoeg een heel seizoen op kop staat, vierde de titel zondag in stijl. Sporting Tisselt had weinig in de pap te brokken en verloor met 5-1 van de kersverse kampioen.

Achter Zandvliet is er nog een stevige strijd voor de tweede stek aan de gang. Met nog een speeldag te gaan maken vier teams kans op de tweede plaats. SC Merksem en Leest hebben twee punten meer dan Mariaburg en Kaart.

Leest liet de kans liggen om binnen twee weken in pole position aan de laatste wedstrijd te beginnen door te verliezen in Mariekerke. De andere subtoppers maakte geen fouten. Kaart won bij Heikant, Merksem bij Walem en Mariaburg legde thuis Schriek over de knie.

Hoogspanning onderaan

Onderaan hebben de staartteams voor een bijzonder spannend seizoenseinde gezorgd. Dankzij de zege van Wildert bij Bonheiden en de overwinning van Brasschaat tegen SK Wilrijk staan er maar liefst vier ploegen op de laatste plaats. Het gaat om Schriek, Wilrijk, Wildert en Brasschaat. Die twee laatste teams hebben betere papieren, want zij wonnen in de loop van het seizoen een keer meer dan hun concurrenten. Over twee weken wordt het hoe dan ook bijzonder spannend.

Ten slotte was er ook nog Gooreind - Wavria. De bezoekers wonnen met 1-2, maar Gooreind is wel zeker van het behoud.


Tweede B:

Merksplas kampioen
Merksplas is op de voorlaatste speeldag ietwat onverwacht kampioen geworden. Het moest zelf winnen tegen Vorselaar en hopen op puntenverlies van Balen. Het ideale scenario voltrok zich voor de leider. Vorselaar werd met 3-1 verslagen en op datzelfde moment ging Ranst met de zege aan de haal tegen Balen. Ranst wipt bijgevolg ook over Balen naar de tweede plaats en heeft met nog een wedstrijd te gaan drie punten minder dan Merksplas. Omdat de leider echter twee wedstrijden meer gewonnen heeft dan Ranst, is het zeker van de titel. Vosselaar liet tegen Zwaneven de kans liggen om naast Balen op de derde plaats te komen (1-1).

Antonia wint
Onderaan heeft Antonia met 2-1 gewonnen van Oud-Turnhout. De redding is bijgevolg een zekerheid. Nog onderaan verloor Poppel van Linda Olen en deelden Sint Jozef en Ezaart de punten. Rauw ging dan weer zwaar de boot in tegen Nijlen (6-1). Ook AC Olen haalde uit tegen RH Sportief (4-1).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties