Englebert haalt uit naar Brugs bestuur

De Nijs Michael
| 15 reacties
Englebert haalt uit naar Brugs bestuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gaëtan Englebert trok de deur van Jan Breydel afgelopen zomer dicht. De routinier ging aan de slag bij de Franse tweedeklasser Tours en heeft daar geen spijt van. De voormalige Rode Duivel heeft bovendien zijn bedenkingen bij de gang van zaken in Brugge.

"Het slechte seizoen van Club Brugge verbaast me in de verste verte niet. Zonder in de soep te willen roeren -want ik verkies de mooie momenten te onthouden- denk ik dat met de komst van nieuwe bestuurslui enkele jaren geleden de mentaliteit veranderd is", doet Engelebert zijn zegje in de Franstalige krant Vers l'Avenir. "Er zijn geen of nauwelijks nog karakterspelers die het verschil maken en zo de eigenwaarde van de club respecteren."
 
"Er waren te veel trainerswissels en er zijn veel transfers voltrokken die moesten spelen en nauwelijks iets bijbrachten", vervolgt de 33-jarige speler. "Ergens doet me dat pijn, maar ik voelde de drang om te vertrekken. Dat sterkt me in mijn overtuiging dat ik de juiste keuze maakte om in de zomer weg te gaan."

Het vergaat Englebert en Tours overigens bijzonder goed in de Franse tweede klasse. De club staat op een gedeelde derde plaats in de Ligue 2 en behoudt zo uitzicht op promotie naar de hoogste afdeling. In Frankrijk stijgen de eerste drie uit de tweede klasse naar de Ligue 1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties