NEC wil schade van rellen op Germinal Beerschot verhalen

Jimmy Wouters
NEC wil schade van rellen op Germinal Beerschot verhalen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De oefenwedstrijd tussen NEC en Germinal Beerschot werd zaterdag geschrapt nadat Antwerpse fans voor rellen zorgden. Het bestuur van NEC overweegt nu de schade op Germinal Beerschot te verhalen.

"Wij zijn aan het kijken naar mogelijkheden om alle schade te verhalen op Germinal Beerschot", aldus Jan Bluyssen van NEC. "Germinal moet kritisch zijn op hun eigen supporters en niet op onze politieorganisatie. De schuld ligt volledig bij deze relschoppers en niet bij ons of de politie."
 
NEC had nochtans haar voorzorgen genomen. “Vooraf was bij ons de informatie bekend dat er vijf bussen met goedwillende supporters kwamen. Daarnaast was er de mogelijkheid dat er een vijftigtal ‘doelgroep supporters’ zouden afreizen op eigen vervoer. Omdat zowel de politie Antwerpen als de club deze geruchten niet concreet konden maken, kon NEC eigenlijk niet handelen. Was dat wel gebeurd, dan hadden we het duel meteen afgelast. Uit voorzorg hebben we dan maar het aantal stewards opgehoogd."

Komend weekend oefent NEC weer tegen een Belgische club, KV Mechelen, maar het is nog niet zeker of die wedstrijd ook gespeeld zal worden. "Op dit moment is nog niet bekend of de wedstrijd tegen KV Mechelen nog doorgang vindt. Het niet doorgaan van de wedstrijd van afgelopen zaterdag is namelijk, naast verschrikkelijk voor alle betrokkenen, al een streep door de voetbaltechnische rekening."
(AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties