Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Cercle pakt op de valreep eerste punt
Anthony Van der Planken

Cercle Brugge heeft op de valreep een derde nederlaag kunnen vermijden. Groen-zwart haalde thuis tegen Zulte Waregem in extremis een 0-2 achterstand op.

Zulte Waregem startte uitstekend aan de wedstrijd en kwam al vroeg 0-1 voor. Het was de bedrijvige Chevalier die Coppens wist te verschalken. De Cercle-doelman had een paar minuten eerder al knap redding moeten brengen op een poging van diezelfde Chevalier. Cercle kon daar niet veel tegenover stellen. Enkel Buffel was dicht bij de gelijkmaker.

Ook in de tweede helft was Zulte Waregem aartsgevaarlijk op de counter. Het was dan ook geen toeval dat Berrier na een scherpe tegenaanval de 0-2 kon aantekenen.

De Boeck besloot in te grijpen en bracht met Nyoni, Serebrennikov en Foley drie verse krachten in de ploeg. Dat rendeerde, want Cercle begon plots beter te voetballen. Na een fout op Buffel kon Iachtchouk van op de stip de 1-2 scoren.

Ondanks de aansluitingstreffer hield Zulte Waregem het hoofd koel. Essevee slaagde erin Cercle van doel te houden en leek op de zege af te stevenen. Tot die fatale laatste minuut. Na getreuzel in de bezoekende verdediging scoorde Foley de onverwachtte 2-2, waarmee Cercle toch nog zijn eerste punt van het seizoen pakte.