Charleroi pakt overwinning tegen Lens

Kristof Blomme
| 3 reacties

Sporting Charleroi heeft een wedstrijd tegen de Franse eersteklasser Lens winnend afgesloten. Théreau tekende drie minuten voor tijd voor het beslissende doelpunt.

Charleroi begon het best aan de wedstrijd en kwam halfweg de eerste helft dan ook verdiend op voorsprong. Orlando zette een goeie actie op links op en bediende Tshibumbu die raak trof. Twee minuten later was alles weer te herdoen. Milovanovic kon volledig vrijstaand Roudet aanspelen en die twijfelde niet. Na het doelpunt namen de Fransen het heft in handen, maar Pollet, Monnet-Paquet en Roudet verzilverden de mogelijkheden niet.

Na tien minuten in de tweede helft besloot Joseph Monrose op doel te trappen. Zijn knal spatte uiteen op de dwarsligger. Uiteindelijk gingen de Karolo's toch nog met de zege lopen. Touré beging een overtreding op Gueye in het strafschopgebied. Aanvaller Théreau zette de penalty feilloos om, 1-2.